top of page

OVER ONS

Lijstenmakerij & Galerie Paragraaf is gestart door Trix van Veen, beeldend kunstenaar, en Steven Schumm, gecertificeerd lijstenmaker. 

In hun atelier in Rossum hebben ze opgestart wat voor beiden een droom was: een plek met mooie dingen die je blij maken. Of het nu lijsten zijn of vintage objecten; er is van alles te zien. In het sfeervolle atelier in Rossum, bij Zaltbommel, maken we iedere lijst zelf op maat. Ook de passepartouts worden met de hand door ons vervaardigd. 

We hebben beiden een voorliefde voor mooie, oude spullen; vandaar dat we ons ook richten op het vinden van vintage lijsten, die al een leven achter de rug hebben, maar nog makkelijk een nieuw leven mee kunnen. 

Trix is beeldend kunstenaar en maakt autonoom werk, geinspireerd op structuren en ritmes in de natuur; veelal landschappen en bloempatronen. De landschappen concentreren zich op het Rivierengebied. Voorheen vooral de Lek en Linge, tegenwoordig meestal schilderijen en tekeningen gemaakt in de Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal. Haar werk kun je hier vinden: www.trixvanveen.nl.

Steven is opgeleid tot lijstenmaker en heeft zich bekwaamd in houtbewerking. Hij vindt het met name leuk om een eigen draai aan een inlijsting te geven, door een mooi biseaux of andere toevoeging die het ingelijste werk nog beter doet uitkomen. Elke inlijsting staat ten dienste van het werk dat er in komt. Lees het interview met Steven in de Bommelerwaardgids.

Lijstenmakerij Paragraaf 2.jpg
bottom of page