top of page
Flea Market Glasses
logo vogel transp achtergrond.png

1e Rossumse Voorjaarsmarkt

Zondag 26 mei 2024

10 - 17 uur

Kom naar de 1e Rossumse Voorjaarsmarkt en laat je verrassen door het brede aanbod!

Op zondag 26 mei 2024 ben je van harte welkom in Dorpshuis De Parel in Rossum. Dan organiseert Lijstenmakerij en Galerie Paragraaf een markt met veel kunst, vintage, brocante, voorjaarsplanten, streekproducten en nog veel meer lokaal leuks. We doen dit niet alleen, maar met vele lokale partners die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben.

 

Als extra kun je met je schatten terecht bij  "Kitsch of Kunst".  We hebben een ervaren taxateur en een restaurator bereid gevonden om al hun kennis in te zetten om jouw object te beoordelen.  Lees meer.

We zijn er trots op dat Anita Sørensen, Wethouder Zorg & Welzijn, Cultuur & Onderwijs, Werk & Inkomen Maasdriel, de markt zal gaan openen. 

Wij zijn het Rossumse  Manhuisfonds en de Gemeente Maasdriel zeer erkentelijk voor hun financiële steun. Zonder hun hulp had dit event niet kunnen plaatsvinden.

Vintage & Brocante

We hebben een aantal kramen met een geweldig aanbod aan vintage, brocante en design objecten. 

Op zoek naar een leuke vaas, karakteristieke spiegel, charmante Franse lamp of gekleurd glaswerk? Noem 't maar op, er is voor iedereen iets. 

20220901_125946.jpg
Voorjaars-planten

Wij houden van groen en van het voorjaar en daarom hebben we een aantal standhouders uitgenodigd met een geweldig aanbod aan biologisch gekweekte planten, bloemen, zaden en een mooi aanbod aan workshops.

voorjaarsplanten_edited.jpg
Kunst

Paragraaf Lijstenmakerij heeft een heel brede collectie opgebouwd aan kunst: schilderijen, tekeningen, etsen, gravures, pentekeningen, zeefdrukken en risoprints. 

Er is al veel ingelijst, maar we hebben ook kunst alleen in een passepartout. Zo kun je je eigen lijst eromheen kiezen.

20230810_165216.jpg
Streek-producten

De Bommelerwaard en het Rivierengebied  is bekend om het mooie agrarische aanbod. Daarom hebben we lokale aanbieders van duurzaam gemaakte producten uitgenodigd om deel te nemen aan de markt. 

Cranberry Jam
logo vogel transp achtergrond geel.png
Old Silver Candle Stands

Kitsch of Kunst?

Breng je eigen objecten mee waarvan je al heel lang wilt weten wat het is of wat het ongeveer waard is. We hebben een ervaren taxateur en restauratrice bereid gevonden om de 1e Rossumse Kitsch of Kunst te gaan leiden.

Willem Beuving van Veilighuis Timothy en Jolanda Brouwers van Brouwers Conservering en Restauratie zijn onze experts die aanwezig zijn van 11 tot 15 uur.

Spelregels

 • Per persoon mag je 3 objecten laten bekijken.

 • Elk object kost € 1,- om te laten taxeren. De totale opbrengst gaat naar een kunstproject waarin Dorpshuis De Parel samen met OBS De Bogerd langjarig gaat samenwerken. Grote panelen zullen worden beschilderd door alle jaarklassen en elk jaar vervangen worden door de nieuwe lichtingen. 

 • De taxatie vindt plaats tussen 11 en 15 uur.

 • Meld je svp bij de coordinator die zich bij het podium bevindt. Het kan zijn dat we volgnummers uitreiken als het druk is.

Onze partners

Onderstaande standhouders werken mee aan de Voorjaarsmarkt. Ze komen allemaal uit de buurt en hebben prachtige producten. Meer weten over deze partners? Klik op hun website.

Catering

Dorpshuis De Parel verzorgt de catering gedurende het evenement. Er is van alles te koop in de gezellige bar: koffie/thee/fris/alcolholische dranken, lunch & taart.

Vers schepijs van Hygge

We zijn erg blij dat Ijssalon Hygge uit Zaltbommel aanwezig zal zijn met hun ijsfiets. Ze zullen gedurende deze dag een aantal smaken vers ijs serveren, o.a. van lokale frambozen. Dat wordt smullen!

Locatie & Parkeren

Dorpshuis De Parel

Openingstijden

Toeristische tips Rossum

Als je toch in Rossum bent, maak er dan een leuke dag van! Er is veel te doen in en rond ons dorp. 
 

Wandelen

Je kunt bijvoorbeeld prachtig wandelen, bijvoorbeeld het Klompenpad Het Zandslagenpad.  Ook kun je een bezoek brengen aan Fort Sint Andries, een mooie, natuurlijke omgeving met een rijke historie. 

Fietsen

Er zijn talloos veel fietsroutes die langs Rossum lopen. Een rondje langs de Waal met gebruikmaking van het pontje bij Varik is een aanraden. Of juist de andere kant op, met de pont over de Maas bij Alphen, via Alem, weer terug. zjjn prachtig.

Horeca

In Rossum zijn twee leuke restaurants, Bistro In Petto, en De Gouden Molen, beiden met terrassen aan de Waal.

20240323_120347_edited.jpg
Het Slot, Rossum
Locatie & Parkeren

Dorpshuis De Parel
Kerkstraat 7, 5328 AA Rossum

Openingstijden:
Markt: 10 - 17 uur

Kitsch of Kunst: 11 - 15 uur

 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Instagram
Parkeren

Er is parkeergelegenheid voldoende in de buurt van Dorpshuis De Parel:

 • in de Kerkstraat

 • op het parkeerterreintje op de hoek van de Koningstraat en Kerkstraat​

 • bij supermarkt Plus aan de Burg. Van Randwijckstraat 21

 • langs de Maasdijk ter hoogte van huisnummers 64-66

  Zie onder op de plattegrond.

parkeren Rossum voorjaarsmarkt.jpg
bottom of page